luni, 7 iulie 2014

Prajitura frantuzeasca

Ingrediente:

Foi:

300g faina
150g zahar
150g unt
1 praf copt
2 linguri cacao
200g smantana

Umplutura:

6 albusuri
250g zahar
150g nuca cocos
visine conservate

Crema:

6 galbenusuri
o budinca de vanilie
500 ml lapte
250 g unt
250g zahar pudra


Preparare:

Foile:
Intr-un castron mixam untul cu zaharul pana se face spuma
si se topeste zaharul. Adaugam apoi smantana.

 Intr-un bol cernem faina, cacao si amestecam si cu praful de copt.


 Adaugam amestecul de ingrediente solide peste crema de unt si mixam pana la omogenizare. Se obtine un amestec lipicios , care se da la frigider pentru o ora.





Umplutura:

Se bat cele 6 albusuri cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in cuntinuare pana se topeste zaharul si devine ca o spuma pentru bezea.


 
Se adauga apoi nuca de cocos si se inglobeaza cu o spatula, cu miscari usoare de sus in jos.








Se scoate aluatul din frigider si cu mainile infainate se pune pe blat si se imparte in doua parti egale. Trebuie sa aveti rabdare cu el, pentru ca este lipicios si greu de manevrat.


Prima parte este usor de intins, direct in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, presand cu mana , pana se intinde uniform pe toata tava. Apoi luati o furculita si intepati blatul pentru a nu se umfla.
Turnati apoi compozitia de albus cu cocos si distribuiti uniform visinele in acesta compozitie, asa incat fiecare bucatica sa contina cel putin 2 visine.
Blatul al doilea il intindeti pe o foaie de copt, cu mana infainata sau cu un sucitor plin de faina si incercati sa-l faceti de dimensiunea primului. Luati apoi foaia de copt si rasturnati blatul al doilea peste umputura de cocos si visine. Intepati cu furculita pentru a nu se umfla si dati-l la cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade Celsius, aproximativ 30 minute. Se lasa apoi la racit.



 Crema:

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam apoi praful de budinca de vanilie, iar la final laptele fierbinte. Punem intr-o cratita cu fund dublu sau pe baie marina, la foc mic. Amestecam pana se ingroasa crema. Luam de pe foc apoi si o lasam sa se raceasca.
Separat mixam untul moale, lasat la temperatura camerei, pana se face spuma. Adaugam apoi cate o lingura din crema de oua racita complet si mixam pana inglobam toata crema. Crema se adauga peste restul prajiturii. se presara ciocolata si se da la figider pana a doua zi.

Indicatii de culise: Pentru cremele cu unt, ingredientele care se adauga peste untul spumat trebuie sa aiba aproximativ aceeasi temperatura cu cea a untului, altfel creia se taie. Daca totusi vi se taie crema, mixati adaugand ulei putin cate putin ca la maioneza pana observati ca se leaga inapoi crema (de regula dupa 3-4 lingurite de ulei crema se repara).


 Pofta buna!
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu