sâmbătă, 14 iunie 2014

Papanasi cu smantana si dulceata de afine

Un deliciu rapid si sanatos (sursa se pierde in negura timpului: caietul de retete)

Ingrediente:

3 oua
500 g branza de vaci
250g faina
100g zahar
o lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
ulei pentru prajit
smantana si dulceata dupa gust

Se separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma cu zahar.
Peste branza stoarsa de zer se adauga galbenusurile, faina, sarea si bicarbonatul de sodiu si se framanta bine.







Apoi se incorporeaza albusurile batute spuma.








 Veti obtine un amestec cleios care se lipeste de palme.


 Cu mainile infainate cu faina pe blatul de lucru si cu multa rabdare modelati covrigei pe care ii prajiti in baie de ulei incins.





Indicatii de culise: cu cat puneti mai putina faina si rezistati cu stoicism la modelarea lipicioasa cu ata ies mai pufosi.






Se servesc calzi cu smantana si dulceata dupa bunul plac fara a va ingrijora ca apuca sa se raceasca.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu