duminică, 15 iunie 2014

Prajitura pufoasa cu lamaie


O prajitura racoritoare si sanatoasa, perfecta pentru o petrecere a copiilor. (sursa: www.culinar.ro)

Ingrediente:

Blat:

400g unt
500g zahar
8 oua
3 linguri coaja de lamaie
400g faina
15g praf de copt
un vf sare
180 ml suc lamaie

Crema:

500 g crema de branza
coaja si sucul de la o lamaie
o pastaie de vanilie sau 1 lingurita de extract
100 g zahar pudra
300 ml smantana pentru frisca

Preparare blat:

Untul moale il mixam cu zaharul pana se face spuma.







 Adaugam coaja de lamaie si cate un ou mixand bine dupa fiecare.







Amestecam praful de copt cu faina si sarea si adaugam treptat in compozitie alternand cu sucul de lamaie.






Impartim aluatul astfel obtinut in 3 parti pe care le coacem pe hartie de copt in tava mare a cuptorului.






Veti obtine 3 foi pufoase, fragede pe care le manevrati cu hartia de copt.









Preparare crema:

Mixam crema de branza cu zaharul si coaja de lamaie. Adaugam sucul de lamaie si vanilia, iar apoi incorporam usor frisca lichida. Mixam incet pana se omogenizeaza, iar apoi 3 minute la viteza mare pana devine pufoasa. Se pastreaza la frigider pana se racesc blaturile.

Asamblare:

Crema de lamaie se imparte in 3 parti egale si se aseaza alternativ blat/crema, cu ultima parte din crema nivelandu-se exteriorul prajiturii. Deasupra se rade ciocolata rasa sau se orneaza dupa preferinta. Pofta buna!
 
 








 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu