luni, 9 iunie 2014

Tort cu miere si smantana


Un tort simplu si gustos cu care poti sa te delectezi intr-o duminica fara sa munceti prea mult sambata la el (sursa: http://www.lalena.ro/)

Ingrediente:


Blat:
Oua 3 buc
Zahar tos200 g
Bicarbonat de sodiu    1 lingurita
Miere 150 g
Smantana 200 ml
Faina alba280 g
 
Crema:
Smantana grasa 30%
sau asa numita smantana pentru frisca)
700 ml
Zahar pudra 150 g
Esenta vanilie1 fiola
Visine din compot sau conserva sau visinata (fara samburi)


 
 


Preparare blat: 

Intr-un bol mixati ouale cu zahar si bicarbonat de sodiu pana devin albe.
 Adaugati miere si amestecati, apoi smantana si mixati.
La final adaugati faina cernuta si mixati pana se omogenizeaza.
Turnati aluatul intr-o tava de diametru 26 cm tapetata cu hartie de copt





Se coace la 180 g aproximativ 40 min ( in cuptorul meu cu gaz)pana trece testul scobitorii si arata ca in imagine.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar apoi se taie in doua parti.

 

Preparare crema:


Smantana se bate bine cu zahar si vanilie pana devine o crema
consistenta ca in imagine.






Indicatii din culise:

 - Fiti foarte atenti cat bateti smantana, prea mult inseamna taierea ei (separarea zerului) si nu se mai poate repara. Folositi mereu smantana animala, din lapte (nu vegetala) este mai sanatoasa si mai gustoasa. De obicei, in preparatele pe care le fac folosesc smantana pentru frisca de la La Dorna sau  smantana 30% grasime la Mega Image (marca lor, Delhaize) si nu am dat gres.
- Visinele acrisoare balanseaza gustul dulce al cremei, de aceea fiti generosi pentru ca fiecare felie sa aiba 2-3 visine.

Montare:

Peste primul blat se pune jumatate din crema si visine, dupa care se adauga partea a doua a blatului si se imbraca tortul cu crema ramasa, apoi se decoreaza dupa bunul plac. Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu